Viden, udvikling og samvær
2730 HerlevVælg område
Vis underviser

Underviser

Lisa Elsbøll
Venteliste

Magasin 150 år - en strøgtur

Ved spørgsmål ring til 44 91 91 11

En strøgtur med stormagasiner, kaffe og kage.

Magasin du Nord blev 150 år i 2018 og er et af de få stormagasiner, der er tilbage i København. Der var engang mange - ANVA, Fonnesbech, Havemann, Messen, Crome & Goldschmidt, Daells Varehus, Illum og Magasin du Nord. De fleste kom til at eksistere i ca. 75 - 100 år, og kun Illum og Magasin du Nord byder os forsat velkommen. Stormagasinerne var de spændende, fantastiske og overvældende "paladser", som både københavnerbørn og de heldige fra provinsen besøgte ved juletid, hvor de stor flotte udstillingsvinduer fascinerede og lokkede med både julemand og julegaver. Når der var udsalg, stod "damerne" i kø udenfor og ventede på, at dørene blev slået op, og kampen om de gode tilbud blev skudt i gang.
I et stormagasin kan/kunne man næsten købe alt - klæde hele familien på, indrette både stuer og køkken, finde underholdning som musik og bøger, og i flere stormagasiner kom der med tiden også fødevareafdelinger.
Tiden løb imidlertid fra de fleste af stormagasinerne. I omegnen af København kom de store indkøbscentre, som tilbød endnu mere end stormagasinerne. Supermarkeder og discountbutikker begyndte også at sælge de varer, som havde gjort det spændende at gå på jagt i stormagasinerne.
Dette er en tur ned ad Strøget med vægt på stormagasinernes glansperiode fra 1880´erne til 1960´erne. Vi slutter i Magasin (du Nord). Her besøger vi Magasin Museet og får en rundvisning.
Bagefter er der kaffe og kage på ELS.
Turen ledes af kulturhistorikeren, Lisa Elsbøll, som siden sin barndom har elsket stormagasiner.
Prisen er inkl. byvandring, museumsbesøg, kaffe og kage.

Mødested: Axel Towers


Mere om dette kursus

Priser og tilmelding


Kursusinformation

Start: 27-03-2019, kl. 13:00

Ugedag Onsdag
Holdnr910058
Adresse Axel Towers
Axel Torv 2
1608 København V
LokaleAxel Towes
Holdtimer1
Antal mødegange1
AfdelingAOF Herlev

Kursusdage

27-03-2019 Onsdag 13:00  -  16:00

Faktaoplysning

Bemærk Prisen er inkl. byvandring, museumsbesøg, kaffe og kage. Mødested: Axel Towers

Betalingsbetingelser


Tilføj til min kalender

Her har du mulighed for at føje dette arrangement til din kalender, f.eks. for at reservere datoen, også selv om du ikke har tilmeldt dig: Tryk på "tilføj til min kalender" Tryk på "åben knap" Lykkes det ikke, så tryk "gem" i stedet for "åbn" og importer fra din kalender.